6 lapsen äiti on nuuka ja luova sisustaja

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Lyden ja perheen uusi koti on raikas, kodikas ja käytännöllinen. "Pitkä kotiäitiys on opettanut nuukaksi sisustajaksi, harkitsen hankintoja usein pitkään."

Halusimme lähelle luontoa

Asun perheeni kanssa Porvoossa, metsän ja pellon laidassa, meren tuntumassa, silti lähellä kaupunkia. Muutimme tänne Helsingistä kesällä 2015, kun uusi omakotitalomme valmistui. Tässä kodissa on haluttu ja päästy lähelle luontoa, marjametsät alkavat lähes takaovelta, ja isoista ikkunoista vuodenajat tulvivat sisään. Sisustuksemme suurin elementti taitaakin olla takapihan puut.

Käytän värejä aika rohkeasti. Nykyinen talo on tosin jo huomattavasti hillitympi värimaailmaltaan kuin edeltäjänsä, jolloin minulla oli jonkinlainen retrokausi meneillään.

Image title

Pidän siitä että sisustuksessa näkyy kerroksellisuus ja eletty elämä. Uusi talo ei minulle tarkoita automaattisesti sitä, että siellä sisustus tarvitsee pistää "kaikki uusiksi". Yhdistelen mielelläni uutta ja vanhaa, designia ja kirpparilöytöjä, ja lisään joukkoon aimo annoksen viherkasveja. Myös itse tehtyä, perittyä ja tuunattua meiltä löytyy.

Image title

Trendit vaihtuvat ennen kuin ehdin lämmetä niille

Lämpenen hieman hitaasti uusille muotivirtauksille, mutta toisaalta osaan heti sanoa, jos joku juttu ei tunnu yhtään omalta. Pitkä kotiäitiys on opettanut melko nuukaksi sisustajaksi, harkitsen hankintoja usein pitkään. Ehkä tämäkin osaltaan vaikuttaa sisustukseemme. Muodit ovat kerenneet jo vaihtua, ennen kuin saan tehtyä ostopäätöksen, ja sitten totean että voin kyllä elää ilmankin, heh. Toisaalta kirpparilla saatan sortua heräteostoksiinkin, jos oikein soma kippo sattuu kohdalle. Heikkouteni on vanhat värikkään astiat.

Image title

Valinnat tehdään suurperheen vaatimusten mukaan

Kotimme tyyli syntyi oikeastaan jo silloin, kun edellistä taloa vasta rakennettiin. Moni haave jäi tuolloin vielä toteutumatta, ja vitsailimme, että laitetaan sitten sinne seuraavaan taloon!

Sisustustyyli on aika paljon modernimpi kuin aiemmin, tosin siihen vaikuttaa myös talon arkkitehtuuri. Halusimme kotiimme tilavuutta, avaruutta ja valoa - asioita, joita ensimmäisessä talossa eniten kaipasimme lisää.

Moni valinta on tehty yhdessä, mutta minulla taitaa olla selkeämpi visio kokonaisuudesta päässäni. Mies luottaa makuuni. Olemme myös halunneet tehdä kodistamme mahdollisimman toimivan suurperheen tarpeisiin. Tästä esimerkkinä, se että emme laittaneet portaisiin lasikaiteita vaikka ne nyt uusissa taloissa tosi yleisiä ja kauniita onkin. Pinnakaiteissa on huomattavasti vähemmän ylimääräistä pyyhittävää kuin lasikaiteissa :-D

Image title

Iso keittiö on ihana, se oli yksi suurimmista syistä lähteä koko taloprojektiin uudestaan. Mutta parasta kodissamme on tilava ja avara eteinen, ja sen vieressä oleva arkieteinen on jo suorastaan luksusta!

Entisessä kodissa emme mahtuneet yhtä aikaa sisään, vaan toisten piti odottaa ulkona, että ensimmäiset saavat kengät riisuttua.

Ärsyttävää on se, että neliöt loppuivat hieman kesken, ja jouduimme tinkimään vaatehuoneesta. Sellainen olisi kyllä vielä saatava. No, ehkä sitten sinne seuraavaan... Heh.

Image title

Ihaninta kotona on se, kun on koko päivän puuhastellut perheen kanssa sisällä ja pihalla, ja pääsee illalla puusaunan pehmeisiin löylyihin. Tai aamulla kun herää, ja näkee jo aamiaisella kauniin pienen metsikön ja sen oksien takaa nousevan auringon. Se, että kaikilla on tilaa olla.


Kaikki Lyden kotialbumit, nykyisestä ja entisestä kodista löydät täältä. Lydellä on myös ihana blogi www.talostakoti.blogspot.fi

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia