Katso elementtitaloja uusin silmin – lähiöfestivaali kutsuu Vantaalle

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Suunta lähiöön! Kurkistimme vantaalaiseen 1970-luvun vuokrakerrostaloon ja palasimme täynnä uudistusideoita ja sisustusinspiraatiota. Katso myös Rauharentolan kuvat Tikkurilan tuunaamasta asunnosta.  

Lähiöfestivaali innostaa kehittämään vanhasta uutta

Samalla kun Vantaan Asuntomessujen viimeinen viikonloppu lähestyy, lähellä starttaa jo uusi tapahtuma. Our House -lähiöfestivaali muuttaa Vantaan Mikkolassa sijaitsevan lähiökerrostalon viikon ajaksi uudenlaiseksi asumisen festivaalialueeksi. 

Image title

Our House -festivaalilla lähiöiden asukkaat, asiantuntijat ja vierailijat kerääntyvät yhdessä miettimään erilaisia mahdollisuuksia lähiöiden kehittämiseksi. Monia suomalaisia lähiöitä odottavat lähivuosina suuret remontit, ja suurinta remonttia kaipaavat tavallisimmat suomalaiset kodit eli 1960- ja 70-luvun elementtitalot.

Kompaktilla festivaalialueella, purkutuomion saaneen elementtikerrostalon asunnoissa, rapuissa ja avoimella sisäpihalla tapahtuu viikon aikana monenlaista. Tulevana viikonloppuna 8.-9.8. Vantaan Asuntomessuilta on kuljetus lähiöfestivaalille. Lauantaina 15.8. järjestettävässä festivaalin pihajuhlassa voi puolestaan vierailla vaikka Unelmien Talo&Koti -lehden ja sisustusbloggaajien kirpparilla.

Aina ei tarvitse purkaa eikä kodikkuus ole seinistä kiinni

Kiertelemällä lähiöfestivaalin yhteistyökumppaneiden ja suunnittelijoiden tuunaamissa ja remontoimissa asuinnoissa sai ideoita myös omaan kotiin. Kunnostusideoita tutkiessa oli ilo huomata, miten verrattain pienillä toimenpiteillä tismalleen sama asunto muuttuu erilaisiksi tiloiksi ja persoonallisiksi kodeiksi.

Image title

Rohkeasti uudistamalla esimerkiksi ankeatunnelmaisesta vuokrakeittiöstä muodostuu tunnelmallinen kodin sydän. Perinteinen 1970-luvun keittiö (oikealla) on yhdessä asunnossa saanut pintaansa uuden maalin, joka ilman sen suurempaa remonttia muuttaa koko keittiön ilmeen (vasemmalla). Seitsemänkymmentäluvun tunnelma katoaa kokonaan moderniksi uudistetussa keittiössä (keskellä). 

Festivaalia varten rempatuista asunnoista löytyy jo kuvia myös Rauharentolan albumista. Tutustu Our House -festivaalin ohjelmaan: lähiöfestivaali.fi/ohjelma.

-Anna/ StyleRoom

Lähiöfestivaalin järjestää MOMOLIVING. A-lehdet on Our House -lähiöfestivaalin virallinen mediakumppani.  StyleRoom on osa A-lehdet-konsernia.

ourhouse.fi, momoliving.com


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia