Kunniaa funkkikselle ja valolle!

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Ninna_FlatA4 asuu miehensä ja tyttärensä kanssa Etelä-Helsingissä, 30-luvun funkkistalossa, kompaktissa kerrostalokolmiossa.

Modernisti vanhaa arvostaen

Olemme asuneet tässä noin kuusi vuotta ja sisustaneet asuntoa pikkuhiljaa. Pidän monenlaisista sisustustyyleistä, mutta asunnon arkkitehtuuri on vaikuttanut kotimme tyyliin paljon ja muovannut sitä melko moderniksi. Sisustuksessa olen halunnut kunnioittaa talon funkkisarkkitehtuuria ja pitää huonekalutkin melko pelkistettyinä.

Image title

Funkkikselle tyypilisesti asunnossamme on paljon ikkunoita ja haluan antaa valon kulkea vapaasti. Myös asunnon pohjaratkaisu mahdollistaa asunnon ympäri kulkemisen tilasta toiseen, ja haluan myös sisustusvalinnoilla tukea tätä tilojen jatkuvuutta. Kotimme huonekalut ovat ilmavia ja kepeitä. Ehkäpä kuvailisin kotimme sisustusta skandinaavisen moderniksi pienellä vintage-twistillä maustettuna.

Image title

Taide- ja kulttuuritaustat näkyvät sisustuksessa

Innokkaana sisustajana haluaisin varmastikin vastata yksin kotimme sisustuksesta, mutta päätöksiä teemme yhdessä. Olemme mieheni kanssa molemmat varsin visuaalisia henkilöitä jo kulttuuri- ja taidealojen koulutustaustamme vuoksi, joten hankinnoista päätämme yhdessä, ja yritämme saada hieman erilaiset sisustusmaut jotenkin täsmäämään.

Pidän kovasti vanhojen rakennuksien fiiliksestä ja kotimme pelkistetystä funkkisarkkitehtuurista. Toisaalta käytännöllistä säilytystilaa on nykymittapuulla vähän ja kylpyhuone on vanhoille rakennuksille tyypillisesti melko pieni.

Image title

Koosta huolimatta kylpyhuone ihastuttaa nykyään päivittäin, sillä teetimme kylpyhuoneremontin reilu puolitoista vuotta sitten. Tila on pieni, vain reilut pari neliötä, ja haasteena oli maksimoida säilytystila tinkimättä tilantunnusta, ja mielestäni onnistuimme tässä erittäin hyvin. Image title

Olen heikkona erilaisiin valaisimiin, ja haaveilen Serge Mouillen seinävalaisimesta! Toivottavasti joulutontut ovat jo kuulolla :D Pidän myös sisustuksen kerroksellisuudesta ja kontrasteista, ja olenkin yrittänyt huutokaupoista löytää taulua koristeellisella rokokookehyksellä vastapainoksi moderneille elementeille, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt.

"Ikkunoidenpesupäivinä mietin asunnonvaihtoa"

Kun ostimme asunnon, se oli varsin 80-lukuisessa kunnossa. Ennen muuttoa teimme pientä pintaremonttia, ja ajan kanssa kypsyi ajatus sekä kylpyhuoneremontista että lattioiden uusimisesta. Etenkin näiden muutosten myötä kodistamme kuoriutui vanhaa rakennusta kunnioittava kaunotar, jonka valoisuus, avaruus ja sisustusratkaisut ihastuttavat myös vieraitamme.

Vaikka olenkin hehkuttanut kotimme valoisuutta ja rakastan funkkisarkkitehtuuria, niin tästä erittäin kompaktista kolmiosta löytyy jopa 13 ikkunaa! Lisäksi kaikki ikkunat ovat kolminkertaisia, joten ikkunoidenpesun aikaan tulee mietittyä asunnonvaihtoa.


Katso kaikki Ninna_FlatA4:n kuva-albumit, Instagramista löydät hänet nimellä anniinagt.

Image title


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia