Juhlava talvisesongin kattaus syntyy helposti vaaleilla astioilla, kangaslautasliinoilla, kultaisilla yksityiskohdilla luonnosta haetuilla somisteilla. Mustikanvarpujen sijasta voi käyttää esimerkiksi havupuun oksia tai kanervaa. Pelkistetyn ja klassisen kattauksen päätähtenä saa loistaa jouluinen amaryllis.
Eteinen toivottaa tulijan tervetulleeksi iloisilla väreillä. Pikkueteisen naulakkoon jätetään takki, kengät riisutaan kuivumaan siniselle lattialle. Välieteisestä johtaa siniset portaat yläkertaan, ja vanhat peiliovet aukeavat tupaan ja pikkukammariin. Eteisen lipaston päällä vaihtuvat asetelmat tiuhaan tahtiin.
Himmelin innoittamana päätin jatkaa perinneaskartelun parissa. Perustin lauantaina ruokahuoneeseen kranssitehtaan. Tehtaan pystyttämiseen tarvittiin reissu metsätontillemme, josta keräsimme isot kasat pihlajan varsia, mustikan- ja puolukanvarpuja sekä männyn ja kuusen oksia. Mainittakoon jälleen, etten ole eläissäni ennen tehnyt yhtäkään kranssia. Jälleen ensikertalainen asialla.