Yläkerran alkuperäinen pohjaratkaisu piti sisällään kaksi pientä makuuhuonetta, aulan, wc:n ja vaatehuoneen. Päätimme yhdistää pienet makuuhuoneet yhdeksi, jolloin saimme suuren päämakuuhuoneen ja lisäksi tuplasimme koko yläkerran valoisuuden. Nyt seinät eivät ole valon kulkemisen esteenä ja tunnelma on aika lailla erilainen kuin alunperin. Halusimme säästää talon aikakauden henkeä, ja päätimme asentaa lattiaan mäntylaudan. Lattia käsiteltiin sävytetyllä öljyvahalla kahdesti, jotta aurinko ei pääse sitä niin nopeasti kellastamaan ja tummentamaan. Kattopaneelit maalattiin ja kaikki seinäpinnat uusittiin.
Meillä työhuone on oikeastaan työpiste, joka sijaitsee olohuone-keittiöalueen yhdessä nurkassa. Työpiste on väritykseltään mustavalkoinen, mutta väriä elämään löytyy päätä hiukan kääntämällä. Työpisteen vierestä avautuu pariovet tv-huoneen puolelle, jossa on valloillaan pastellien ilotulitus. Olohuoneen puolelta löytyy myös vihreää ja keltaista. Työpisteen päätyseinässä on Borås tapetter -mallistosta löytynyt mustavalkoinen tapetti. Työpisteen kalusteet ovat valkoiset ja säilytyslaatikot sekä -pussukat mustia, vakoisia sekä raidallisia. Työhuonetta piristävät ajoittain vaihtuvat printit (kortit, julisteet).
Vuosi siihen meni, kun lapsiperhe kunnosti itselleen liikkuvan kesäkodin, aihiona Matkaaja 510 vuosimallia -84. Nelivuotias sai päättää vaunun nimen, joten se ristittiin tietysti Elsaksi. Alkuperäisen beige-ruskean värimaailman tilalle haettiin mahdollisimman vaaleita pastellivärejä, sekä vähän överiä jätskibaari- ja mummolafiilistä. Vanhaa pyrittiin säilyttämään paljon, mutta esimerkiksi säilytysratkaisut räätälöintiin omaan tarpeeseen sopiviksi. Puolet vaunun kesäasukkaista on pikkuihmisiä, joten lasten viihtyvyyttä haluttiin maksimoida tekstiileillä, fosforitähdillä ja sarjakuvaseinällä (jota on hauskaa tutkia iltaisin taskula...