Sisustusarkkitehdin koti on tavallinen ja toimiva

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

"Hilpeä hullu, sisustusarkkitehti, muotoilija, remontoija, bloggaaja ja kaikesta innostuva kokeilija", kuvailee Tunne_tilat eli Karin itseään. Perheen koti on ajaton, mutkaton ja käytännöllinen.

Image title

Vaatimaton talo, käytännöllinen koti

Asun ysärillä rakennetussa omakotitalossa aviomieheni, kahden tyttäremme ja höpsön koirakamumme kera. Kotimme on kokenut vuosien varrella monia muutoksia. Talomme edelliset asukkaat olivat muuttaneet alun perin autokatokseksi piirretyn tilan kylmäksi lasikuistiksi. Tilantarpeen kasvaessa lämpöeristimme lasikuistin, ja nyt se palvelee avarana eteishallina, työhuoneenani sekä ulkovaatteille ja urheiluvälineille tarkoitetulla vaatehuoneena.

Monet välivaiheet ovat lopulta koituneet meidän onneksemme. Muutoin olisin tuskin koskaan saanut työtilaa, jossa on kuusi suurta ikkunaa tuomassa runsaasti luonnonvaloa.

Image title

Kotimme tyyli on varmasti ehtaa norm corea. Vihdoinkin lempityylilläni on oikein nimikin! Kotimme pohjaratkaisu on poikkeuksellinen, mutta muuten talomme edustaa aikansa mukaista elementtitalo-arkkitehtuuria niin mittasuhteiltaan kuin yksityiskohdiltaan.

Talo on tyyliltään siis hyvin tavallinen ja vaatimaton, joten en ole yrittänytkään tehdä siitä linnaa, vaan olen jatkanut sisustusvalintoja ajattomilla, käytännöllisillä valinnoilla.

Tyttären diy-sänky on suosikkitekele

En varsinaisesti etsi ideoita sisustamiseen, usein ne tulevat ihan tarpeesta, mutta projekteja taitaa olla aina päällä useampikin. Ainakin jos muilta perheenjäseniltä kysytään. Omasta mielestänihän kaikki projektini ovat välttämättömiä.

Image title

Palkitsevin DIY-tekeleeni on varmasti tyttären huoneeseen IKEA Stolmen -laatikostoista ja koivuvanerista rakennettu tilava sänky. Tilavat säilytyslaatikot tekevät sängystä käytännöllisen, mittasuhteet ovat toimivat ja koivuvaneri on yksi suosikkimateriaaleistani.

Minulla on myös suuret odotukset makuuhuoneemme vaatesäilytyksen eteen tulevista DIY-liukuovista.

Kodin tyyli syntyy ympäristöstä - eli voi vaihdella

En sano ei millekään sisustustyylille. Mielestäni kaikille tyyleille on paikkansa. Paras lopputulos syntyy aina silloin, kun sisustus jatkaa sujuvasti rakennuksen ja sen ympäristön tyyliä. Jos asuisimme pelkistetyssä kivitalossa rantakalliolla, sisustukseni olisi paljon vähäeleisempää kuin nyt. Vanhassa hirsitorpassa maalaismaisemassa tyylini olisi varmastikin nykyistäkin värikkäämpi ja rosoisempi.

Image title

Rakastan kulkea paljain jaloin, minkä vuoksi vältän erityisesti lattiamateriaalissa keinoaineita. Laminaattilattia on sellainen, mitä en todennäköisesti koskaan valitsisi omaan kotiini.

Värienkin suhteen olen hyvin kaikkiruokainen, sillä kaikista väreistä, myös niistä inhokeista, löytyy aina joitain kauniita sävyjä. Värit ovat kameleontteja, jolloin muut värit voivat saada ei-niin-mieleisenkin sävyn hehkumaan.


Katso lisää kuvia Tunne_tilat -kodista ja tutustu myös Karinin blogiin.

Tulevina viikkoina jäsenesittelyssä vuorossa mm. Hurmaavanvalkeaa, Lyde ja JLevomaki. Sinäkin voit toivoa kenestä StyleRoom-jäsenestä halauisit lukea lisää. Kerro kommentissa alla!

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia