Täällä asuu JenniK: "Leikkisyys ja mukavuus on se juttu."

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Tästä kodista tulee kutkuttavan hyvä fiilis jo kuvien välityksellä. On lämpöä, rentoutta ja paljon yksityiskohtia tuijoteltavaksi. 

StyleRoom-profiilissaan JenniK toteaa itse näin: "Meikäläinen ei osaa määritellä sisustustyyliään. Se on kaikkien tyylien sekamelska!"


1. Miten ja missä asut?

Asumme aivan Vanhan Rauman kyljessä, 80-luvun alussa valmistuneessa rivitalossa. Noin 140 neliön huushollia asustaa minä, avomieheni sekä kaksi karvaista lasta, eli kissa ja koira. Asunto muovattiin aika lailla uusiksi remontissa ja tehtiin sellaiseksi, että se palvelee kahden aikuisen ihmisen tarpeita. Alun perin asunto olisi vetänyt suurperheen useampine lapsineen, mutta meidän jäljiltä asunnosta katosivat kaikki makuuhuoneet.

Image title

2. Miten kuvailet sisustustyyliäsi?

Olen aika impulsiivinen sisustaja. Saatan vaihtaa esineiden paikkoja ja tekstiilejä useamman kerran kuukauden aikana. Sisustustyyliä en osaa itse kunnolla kuvailla, meillä kun on meidän näköistä. Leikkisyys ja mukavuus on asunnossamme se juttu. Kaiken täytyy miellyttää tasan omaa silmää, emmekä mene tietoisesti sisustustrendien mukana. Väriä täytyy olla, vaikka joskus haaveilenkin sellaisesta ihanan seesteisestä ja skandinaavisesta sisustuksesta.

3. Mistä huoneesta tai paikasta tykkäät kotonanne eniten?

Olohuone on ehdottomasti se lempipaikka ja siellä vietetään suurin osa ajasta. Vaikka meillä on ihana keittiö ja ruokailutila, ne jää kirkkaasti kakkoseksi, kun mietitään kodin sydäntä. Olohuoneen avaruus, lämpö ja tietenkin löhösohva sopii tällaiselle mukavuudenhaluiselle ihmiselle. Sohvalta saan myös katsella aitiopaikalta ehdotonta lempiasiaani asunnossamme, joka on tuo iso ja rakas kirjahylly!

Image title

4. Olette rempanneet kotia paljon. Miten ideat ovat syntyneet ja onko ollut helppo päättää mitä tehdään?

Asunnossa oli alun perin hyvin suomalaiseen tyyliin rakennettu kolme pientä makuuhuonetta, pienen pieni sauna ja vieläkin pienempi pesutila. Myös keittiö oli erillinen huone, jossa oli kodinhoitotila pesukoneineen. Rempassa kaatui heti ensimmäisenä päivänä monta metriä seinää, sillä pidämme todella paljon avarasta ja loftimaisesta tilasta. Tehtiin kaikkea, mistä ollaan aikaisemmissa asunnoissa voitu vain haaveilla!

Suurimmat remontit toteutettiin kylpyhuone/saunatilaan sekä keittiöön. Remonttia oli hauska suunnitella näiden osalta, sillä kummallakin oli täysin samat näkemykset tulevista tiloista ja niiden käytöstä. Ainoa kädenvääntö koski saunan ikkunaa, joka aukeaa meidän työhuoneen makuualkoviin. Itse näin ikkunan täysin turhana, kun taas avomies vaatimalla vaati sitä sinne. Annoin periksi ja näin jälkikäteen ajateltuna se oli hyvä ratkaisu, sillä tummaan saunaan ikkuna tuo avaruutta ja valoa. Avomiehen kiihkeä ikkunan tarve paljastui siinä vaiheessa, kun työhuoneen makuualkoviin oli yhtäkkiä ilmestynyt televisio…

Image title

5. Mitä tuotetta, väriä tai materiaalia et ottaisi kotiisi?

Mitään totaalikieltoja väreissä ei ole, mutta räikeät/kirkkaat värit saavat pysyä tekstiileissä myös jatkossa, sillä en pidä kuviollisista tai värikkäistä tapeteista tai maalipinnoista. Pidän siitä, että seinät ovat neutraalit eivätkä herätä liikaa huomiota. Myös täysin hyödyttömät sisustusesineet, kuten Oiva Toikan Linnut sekä Eero Aarnion Puppyt ja Ponyt saavat jatkossakin löytää tiensä jonkun muun, kuin meidän kotiin. Hauskoja ideoita, mutta ei meitä varten.

Image title

6. Mitä uutta tai muutosta haluaisit seuraavaksi kotiinne?

Täytyy myöntää, että jos saisin resurssit käyttöön, niin tekisin uusiksi meidän kuusi metriä korkean olohuoneen seinän maalauksen. Pidän siitä päivä päivältä vähemmän ja jos olisin tiennyt maalauksen lopputuloksen, en olisi suostunut seinän maalaamiseen tällä tyylillä lainkaan. Ehkä edes harmaa ei ole väri, jota seinilleni haluaisin. Tätä korjausta on kuitenkin tuon seinän korkeuden vuoksi melkein mahdotonta lähteä muuttamaan tällä hetkellä.

7. Mitä vieraat sanovat yleensä kun tulevat teille kylään?

Monet ovat kehuneet kodikasta ja rentoa tunnelmaa. Kodin fiilis on kuulemma sellainen, että ei tarvitse miettiä minne istahtaa kun joka puolella huonekalut kutsuvat olemaan ja rentoutumaan.

Image title


JenniK:lla on 12 albumia täynnä hyväntuulen kuvia. Lukekaa myös mainiot kuvaukset ja kuvatekstit. Klikkaa ja tutustu!

Kannattaa myös kurkistaa hänen hauskaan blogiinsa.


- Laura/StyleRoom


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia