Tapetoi itse – näin onnistut!

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Tapetointi kuuluu remppaprojekteihin, joiden aloittaminen on vaikeaa, mutta lopputulos palkitsee. Koostimme tapettiremppaa suunnittelevien iloksi muutaman tapetointivinkin.

Kuva: VaihtelevastiValkoista

1.Osta tarpeeksi tapettia...äläkä unohda liisteriä. Ei ole mukava tehdä ylimääräistä reissua kauppaan tapetointiprojektin jo alettua. Mieti myös, tarvitsetko tapetointipöytää ja löytyykö sinulta mattoveitsi tapetin leikkaamista varten. Tee itsellesi muistilista tarvikkeista.

2. Tee liisteri valmiiksi jo edellispäivänä. Liisteri ehtii tasoittua kunnolla ennen työhön ryhtymistä. Jo tapettikaupassa kannattaa ottaa selvää, tarvitsetko edes liisteriä vai kiinnittyykö hankkimasi tapetti seinään muilla tavoin, esimerkiksi seinäliimalla.

3. Katkaise sähköt. Poista valokatkaisimien ja pistorasioiden peitelevyt.Pyyhi tapetoitava seinäpinta puhtaaksi. Pese kädet, jotta et jätä tahmaisia sormenjälkiä tapettiin.

4. Tee tarvittavat pohjatyöt. Jos tapetointikohteena on vanha seinä, josta löytyy kupruja ja repeämiä, kannattaa pohjatyö tehdä huolella. Repeämien päälle voi liimata ohuita paperipaikkoja, joiden reunat voi vielä hioa liiman kuivuttua. Pohjatyön voi vaikeissa tapauksissa hoitaa pintatasoitteella tai erillisellä tasoitetapetilla.

5. Tarkista, miten päin tapetin kuvioiden pitäisi olla. Muista tämä myös tapetoinnin tuoksinnassa. Kahden koon muistisääntö tapetoijalle: kohdista kuviot.

6. Aloita tapetointi ikkunasta ja valosta päin. Vatupassi auttaa hyvin pystylinjan luomisessa, jolloin saat heti ensimmäisenkin tapettivuodan kohdistettua oikein. Kiinnitys onnistuu tapettiharjalla, telalla tai lastalla. Muista levittää liisteri tasaisesti, aina vuodan reunoja myöten.

7. Katkaise vuota mattoveitsellä – älä missään nimessä yritä tätä saksilla. Kun vuota on seinällä, kiinnitetty ja mahdolliset ilmakuplat tasoitettu, voit katkaista tapetin oikeaan pituuteen. Jos tasoittelet ilmakuplia, muista käyttää pehmeää harjaa, ettet jätä tahmatassuisia jälkiä tapettiin.

8. Viimeistele työsi jälki tapetin kuivuttua. Jos kahden tapettivuodan väliin jää rako, voit maalata sen tapetin väriseksi ohuen siveltimen avulla.

Kuvat: Unelmien Talo&Koti & Tiinakaisa_picsdotsandstripes

Villit tapetointivinkit
Persoonallinen ja näyttävä sisustus syntyy, kun tapetoit tarkoituksella vinoon, esimerkiksi kulmasta kulmaan. Kun piirrät seinään apuviivat, saat tapetin kulkemaan vielä tapetoisessakin visiosi mukaan. Voit tapetoida myös vain osan seinästä, esimerkiksi huonekalujen takaa niiden leveydeltä (ks. kuva). Kun lisäät tapetoidun alueen reunoihin listat, persoonallinen sisustuskokonaisuus on valmis.

Onko sinulla itselläsi joitakin hyviä tapetointivinkkejä? Jaa omat tapetointiniksisi ja oivalluksesi meille muillekin!

– Hannele/StyleRoom

Kuvat: inana & Ohmywhite


Lähteinä käytetty Kotivinkin, Meidän Mökin ja Meidän Talon tapetointivinkkejä. Lisäksi on hyödynnetty kantapään kautta -oppeja.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia