Unelma täysin remontoidusta kodista

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Oman kodin remontointi lattialankuista kattoon on kutkuttava ajatus, vai mitä? Nimimerkin minajamorris takaa löytyy Elisa, joka toteutti remppaunelmansa ja voi nyt huokaista onnesta - valmista tuli! Lue lisää, mitä urakka opetti ja millainen sisustaja Elisa on.


1. Miten ja missä asut - ja kuka on Morris?
Muutimme juuri takaisin kotiimme, jota olemme remontoineet koko kevään. 71-neliöinen kaksio sijaitsee Helsingin Punavuoressa, 1920-luvulla rakennetussa vanhassa kerrostalossa. Perheeseeni kuuluu mies, toukokuussa syntynyt tyttäremme sekä 5-vuotias labradorinnoutaja Morris.

2. Kuvaile itseäsi sisustajana viidellä sanalla.
Innostuva, toimelias, kokeileva, päättäväinen, jääräpää.

3. Kerro kolme asiaa, joista olet uudessa kodissasi ylpeä.
•Suuri ja avara oleskelutila ja avokeittiö, joka on koko kodin sydän.
•Paikoitellen rohkeistakin valinnoista kuten mustasta keittiöstä ja wc:n marokkolaisista laatoista.
•Valkoisesta lautalattiasta, joka ei ollut se helpoin valinta ja jonka suhteen väänsimme eniten kättä mieheni kanssa. Onneksi pidin pääni, koska lattia on aivan ihana ja sopii vanhaan taloon paremmin kuin mikään muu lattia olisi sopinut. Mieskin on jo lämmennyt sille.


4. Mitä aiot tehdä seuraavaksi kodissasi?
Nyt, kun remontti on valmis ja kodin raamit ovat mieluisat, on kiva keskittyä sisustamiseen ja pienten yksityiskohtien hiomiseen – ja se projektihan ei lopu koskaan.


5. Mitä esinettä/väriä/materiaalia et missään nimessä ottaisi kotiisi?
En pidä suihkuverhoista, joten sellaista tuskin enää tulee kotiini. Karsastan myös laminaattia, vaikka se olisi koiraperheessä varmasti käytännöllinen vaihtoehto.

6. Kerro jokin sisustusmokasi.
En osaa valita yhtä ylitse muiden, mutta olen huomannut, että kiireellä sisustettaessa tulee usein tehtyä hätiköityjä ratkaisuja ja virheostoksia. Hiljaa hyvä tulee.

7. Mikä on suurin kotiin liittyvä unelmasi?
Yksi unelmani täyttyi juuri, kun saimme remontoida kotimme oman mielen mukaan ja lopputuloksesta tuli toivottu. Ullakkoasunto suurella terassiparvekkeella Helsingin keskustasta olisi ehkä kaikkien unelmien täyttymys, mutta se vaatisi jo lottovoittoa. Keskustasijainti ja vanhan talon tunnelma on ollut meille toistaiseksi asuinneliöiden määrää tärkeämpi kriteeri kotia valittaessa.

8. Minkä vinkin antaisit remonttia kotiinsa kaavailevalle?
Joitain päätöksiä ja hankintoja kannattaa jättää suosiolla remontin loppuvaiheeseen. Tila näyttää usein erilaiselta todellisuudessa kuin paperilla ja vasta valmiissa tilassa näkee, millaisia ratkaisuja se kaipaa. Harkitsimme keittiöön saareketta remontin suunnitteluvaiheessa. Kun keittiö oli paikallaan, huomasimme, että saareke ei todellakaan sopisi tänne.


9. Oletko jo löytänyt StyleRoomista jäseniä, joiden tyylistä ja kodeista pidät? Paljasta muutama.
StyleRoomissa on paljon mielenkiintoisia ja inspiroivia koteja. Osa on tuttuja jo blogeistaan, mutta ilahduttavasti myös uusia tuttavuuksia on löytynyt. Muun muassa Jenni_Talosanomat, Wikke ja Nohomewithoutyou.

10. Kenet haluaisit seuraavaksi nähdä jäsenesittelyssä ja miksi?
Olisi kiva nähdä esittelyssä seuraavaksi mustaovi, jonka talon rakennusprojektia olen blogin puolella seurannut alkumetreiltä asti. Upea tyyli ja paljon kekseliäitä ideoita!

Käy katsomassa lisää kuvia jäsenen minajamorris albumeista sekä Minä ja Morris -blogista!

Anna-Sofia/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia