Vantaan asuntomessujen säväyttäjät

Sinijasmiini

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Kävimme toissa viikolla asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Messutalojen sisustuksissa oli tänä vuonna paljon perusneutraaleja ratkaisuja sävyjen ja materiaalien suhteen mutta myös persoonallisia elementtejä löytyi.

Messuilla on kiva käydä aina hakemassa inspiraatiota, vaikka talonrakennus tai suurempi sisustusurakka ei olisikaan ajankohtaista. Alla on suosikkejani esillä olleista interiööreistä.

Image title

Image title

Dekotalon mustavalkopunainen graafinen ilme oli riisutun kevyt ja täysin muista kohteista poikkeava. Ruudulliset kaakeloinnit ja kaikkialla läsnäoleva Pop-taide huokuivat 50-lukua ja jenkkidiner-meininkiä.

Image title


Tänä vuonna huomioni kiinnittyi myös metallinvärisiin yksityiskohtiin. Muun muassa Potius Isokivessä ihastuin kullanvärisiin peileihin ja hanoihin WC:issä ja kylpyhuoneissa.

Image title

Kultaisia yksityiskohtia löytyi myös Vivolasta. Tässä kohteessa massiivipuutalon rakenne oli kauniisti läsnä ohuella valkoisella maalatuissa seinissä ja portaissa, joista puun syyt kuulsivat läpi. Sisustus oli pelkistettyä, joten minimalistinen lamppukin nousi hyvin esiin.

Image title


Villa Beauty oli kokonaisuudessaan yksi kauneimmista kohteista. Tyylikkään linjakas mustaa, valkeaa ja metallivärejä yhdistelevä sisustus oli siisti ja pelkistetty, muttei tylsä. Erikoiset seinäpinnat, kuten kylpyhuoneen kidelasinen seinä ja makuuhuoneen mustalla nestemäisellä tapetilla pinnoitettu seinä tekivät vaikutuksen.

Image title

Värikkäät ja metalliset yksityiskohdat erottuivat kivasti mustaa tekstuuriseinää vasten. Musta seinä tuntuu pehmeän kodikkaalta eikä lainkaan synkältä.

Image title

Villa Beautyn lastenhuoneet olivat leikkisät mutta harkitun tyylikkäät ilman ylimääräistä sälää.


Remaxin passiivikivitalo Pastillissa ihastuin pastelliväreihin ja niiden liittoon funkkistyylisten, metallisten ja nahkaisten huonekalujen kanssa ja toisaalta makuuhuoneen muhkeaan sängynpäätyyn ja ihanaan tummansinistä, jäätelövärejä ja beigeä yhdistävään harmoniseen värimaailmaan.

Image title


Messukohteiden saniteettitiloista löytyi paljon perinteistä mustaa, valkoista ja harmaata kaakelointia mutta myös piristäviä poikkeuksia, kuten Villa Kapeen kuparinsävyinen WC ja Passiivikivitalon vessan ihana betoniseinä, jossa väriläiskänä olivat oranssit pyyhkeet.

Image title


Jos monesti kohteiden väriskaala olikin maanläheinen ja neutraali, oli Villa Chilissä pirteitä värejä yllin kyllin. Alakertaa hallitsi sitruunankeltainen ja veikeitä lastenhuoneita väritti limenvihreä.

Image title

Image title


Suosikikseni nousi myös kohde numero 33, Panthera Tigris, jossa hurmaannuin erityisesti seinäpintoihin ja valaistusratkaisuihin. 

Image title

Image title

Tässä HEVI kivitalossa oli erikoinen kaareva arkkitehtuuri. Valaistuksena olohuoneen korkeaan kattoon oli upotettu "led-tähtisade" ja sekä seinä-, katto- että lattiapinnoilla oli käytetty säväyttäviä Decosin erikoismaaleja, kuten keittiön tumma helmiäisstucco ja makuuhuoneen seinän ja lattian sisustuslaastit.


Kaiken kaikkiaan messupäivä oli onnistunut, vaikka kiire meinasi taas tulla ehtiä kiertää kaikki kohteet. Muistilistalle tulevaa mahdollista omaa asuntoa varten jäi ainakin seuraavat linjaukset: luonnonmateriaalit kunniaan, vaihtoehtoisten pintamateriaalien käyttö ja talon rakenne reilusti esiin. Pehmeän ja kovan liitto - betonia ja villaa, puuta ja lasia, metallia ja kiveä, kamelinnahkaa ja höyheniä, murrettuja sävyjä, väripilkkuja, valkoista ja mustaa. :)

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia