Sisusta kasveilla

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

YHTEISTYÖSSÄ VIHERPIHA / Kasvit tuovat sisustukseen oman mausteensa ja niillä voi korostaa sisustuksen tyyliä.

1. Suurikokoiseksi kasvavat peikonlehdet ja erilaiset palmut sopivat tunnelmaltaan kartanotyyliiseen sisustukseen, sillä ne vaativat paljon tilaa ympärilleen.


2. Perhoskämmeköissä, eli perhosorkideoissa, riittää värivalikoimaa. Ne ovat helppohoitoisimpia huonekasveina viihtyviä orkideoja. Viihtyessään ne saattavat kukkia yhtämittaisesti jopa vuoden.


Image title

3. Tyylikkyys syntyy pienistä yksityiskohdista. Katso, millaisia värisävyjä kasvissa on ja valitse ruukku sen mukaan. Tässä (kuva alla) kuningasbegonian lehtien pinkki toistuu ruukun kiiltävässä värissä.

4. Huoneilma on viherkasveille usein liian kuivaa. Helpottava idea: pane laakeaan lasimaljaan vettä ja simpukoita tai koristekiviä. Aseta malja kasvien lähelle. Hiljalleen haihtuva vesi kosteuttaa ilmaa.


Image title

5. Tuuhea kirjoheinä ja kastelusta pitävä sädekaisla tuovat tyylikästä vihreyttä valoisan olohuoneen matalalle pöydälle.

6. Keihäsanopinkielen graafinen kasvutapa sopii yksinkertaiseen ja selkeään sisustukseen. Se pärjää melko vähäisellä kastelulla.


Image title

Kannattaa pitää mielessä myös erilaiset koristeet ja leikkokukat. Kiitos Viherpihalle inspiroivista vinkeistä!

– Hannele/StyleRoom


ps. Löydät kiinnostavia piha-, parveke- ja puutarhavinkkejä Viherpihan insiroivista kuva-albumeista täällä StyleRoomissa.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia