Sisusta kasveilla

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Vielä muutama vuosi sitten viherkasveja ei niin paljoa sisustuskuvissa näkynyt, muotivirtaukset olivat karsineet kasvit kodeista. Pikku hiljaa vihreät kuitenkin alkoivat tehdä paluutaan ja nyt vihersisustamisen trendi ei ota enää laantuakseen. Viherkasveista onkin tullut jälleen tärkeä osa suomalaista sisustusta.

Runsasta runsaalle

Image title

Runsaassa sisustuksessa toimii runsaat kasvit. Kasveilla voi helposti luoda erilaisia ympäristöjä ja lisätä viihtyvyyttä.  Huonekasvit lisäävät kodikkuutta, rentouttavat ja monilla kasveilla on myös kyky parantaa asuinhuoneistojen ilmanlaatua. Kuva jäseneltä heidi_hajottamo.

Näyttävyyttä vähällä

Image title

Toiset rakastavat runsaita ja roikkuvia kasveja ja toisille taas riittää pelkistetty ja yksinkertaisempi malli. Molemmilla saa aikaan näyttävää kontrastia selkeitä linjoja suosivissa sisustuksissa.  Jo yhdellä hyvin valitulla kasvilla saa muutettua koko huoneen tunnelman. Kuvat jäseniltä designwash ja RAWdesignblog.

Asetelmia ja kokonaisuuksia

Image title

Kasveilla on helppo luoda sisustukseen erilaisia asetelmia ja kauniita kokonaisuuksia. Pöydän nurkalla pienet kaktukset luovat messinkiesineiden kanssa kivan kombinaation ja isommat mehikasvit näyttävät herkullisilta hyllykössä keittiötarvikkeiden kanssa. Kuvat jäseniltä muitaihania ja Weekdaycarnival.

luovasti ja leikkisästi

Image title

Huonekasvien kanssa voi olla myös luova ja leikkisä, monet kasvit kasvavat luonnostaankin eri asennoissa ja sopivat yhtä lailla ripustettavaksi vaikka ylösalaisin. Suurin osa huonekasveistamme onkin kotoisin trooppisista maista ja parhaiten ne viihtyvätkin niin että ovat mahdollisimman samankaltaisissa oloissa ja asennoissa kun luontaisessa kasvuympäristössäänkin. Kuvat jäseniltä SaijaCosyhome ja valkoinenvuori1.


Mutta parasta viherkasveissa on ehkä se että niillä sisustamisessa ei ole olemassa mitään muotisäännöstöä siitä, että kuinka paljon tai vähän niitä voi olla tai minkä värisissä ruukuissa niitä voi pitää. Kukin voi vaalia omien taitojensa mukaan isompaa kasvikokoelmaa tai pientä ruukkuyrttiä ja sisustaa kotiaan kasveilla ihan juuri niin kuin haluaa ja olla silti trendikäs.

Image title


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia