Täällä asuu lapetiteprincesse

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Olen Elisa 36v ja asun mieheni, kolmen lapsemme ja koiran kanssa 90-luvulla valmistuneessa talossa Tuusulassa nyt kolmatta vuotta. Tämä on ensimmäinen omakotitalomme ja moni asia on tullut tuossa kolmen vuoden aikana opittua kantapään kautta. Meillä on iso ja suojaisa tontti, jossa riittää tekemistä.

Valoa ja tilaa
Image title

Kotimme on valoisa ja tilava lapsiperheen koti, jonka ovet ovat aina avoinna ystäville. Monion sanonut, että ensimmäistä kertaa meille tullessaan oli etsinyt vanhempaa taloa. Eli tavallinen ja jopa tylsä julkisivu hämää ja kätkee taakseen paljon enemmän kuin lupaa.

Ikeasta ja kierrättäen

Suurin osa kotimme huonekaluista ja muista tavaroista on Ikeasta, toisaalta varmasti yhtä moni on hankittu kierrättäen kirpputoreilta tai muuten 2nd handina. Mitään vakiopaikkaa hankinnoille ei ole, mutta pidämme Ikean laadukkaista vaihtoehdoista ja takuusta.  Aviomies suosii enemmän uutta ja minä taas teen kierrätyslöytöjä. Sisustamme kotia siis yhdessä.

Viimeisin isompi hankinta taitaa olla liesituuletin ja keittiön välitilan laatta, sitä ennen sisustimme teinipojan huoneen.

Image title

Parasta on harmoninen kokonaisuus

Jos nyt ei lasketa Tad Carpenterin sanonnan mukaan ihmisiä ympärilläni, niin parasta kodissani on valoisuus ja tilan tuntu. Vaalea sisustus monistaa valon määrän ja valo onkin se, mihin ihmiset ensin kiinnittää tällä huomionsa.

Lempihuoneeni on luultavasti keittiö, mutta kaikkein parasta on harmoninen kokonaisuus ja tietynlainen lämpö, joka antaa mielelle tilaa levätä.
Image title

Ei väliaikaisia ratkaisuja

Olen kovin visuaalinen ihminen ja kiinnitän huomioni kaikkeen mielestäni kauniiseen. Käytän Pinterestiä ja selaan lehtiä, mutta ennen kaikkea luen blogeja. Vierailen myös usein ystävieni luona ja inspiroidun heidän ratkaisuistaan ja kodeistaan ja muutan ne mahdollisesti meidän kotiimme sopivaksi.

Olen nykyisin kuitenkin tarkka siitä, etten tee väliaikaisia ratkaisuja, vaan olen mielummin ilman ennen kun löydän täydellisen.

Image title

En missään nimessä laittaisi kotiini

Tähän olisin vielä jokunen vuosi sitten voinut vastata montakin erilaista vaihtoehtoa, mutta nykyisin en ole enää niin mustavalkoinen asioiden suhteen. Mutta ei pidä koskaan sanoa ei koskaan.

Olen käynyt monia suuntauksia läpi ja tehnyt "virheitä". mutta aina palannut lopulta vaaleaan farmouse-tyyliin. Jos nyt pitäisi jotain välttämättä valita niin kovin tummia isoja pintoja en haluaisia, eivätkä tiffany-valaisimet ole oikein ominta tyyliäni.

Tulevaisuudessa

Haaveilen takkahuoneen lattian uusimisesta, sillä laminaatti ei ole kovinkaan käytännöllinen tilassa, jonka läpi kuljetaan suihkusta altaaseen ja takaisin. Lisäksi haluaisin puhkaista ruokailutilasta seinän ja laittaa siihen pariovet, joista olisi kulku suoraan takapihalle. Haaveilen myös yläpohjan eristämisestä ja muokkaamisesta lasten omaksi tilaksi.

Seuraava projekti on kuitenkin todennäköisesti kylmäkalusteiden uusiminen ja sitä myöten yksi keittiön nurkka saa uuden ilmeen.


Katso lisää kuvia lapetiteprincessen kodista tästä ja Elisan blogiin pääset tästä.

Image titleKommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia