Vanhan poliisiaseman uusi elämä

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Vileksenhovin Miman koti näyttää mahtavalta paikalta! Persoonallinen, rohkea tyyli ja talo täynnä kiinnostavia esineitä tarinoineen. Vaikka rönsyä ja rosoa riittää, kokonaisuus on cool. Mausteen tämän kodin elämälle tuo menneisyys, jossa on vietetty putkaöitä kellarissa.

Sisustus saa olla hauskaa

Asun Keski-Suomessa, vuonna 1958 valmistuneessa rintamamiestalossa, joka toimi ennen poliisiasemana. Uusioperheeseemme kuuluu yksi yhteinen 2,5-vuotias poika. Miehellä on 10-vuotias tyttö, joka on meillä joka toinen viikonloppu. Ja itselläni  on 17-vuotias poika, joka asuu tällä hetkellä opiskelupaikkakunnalla viikot.Image titleKodissamme saa näkyä vanha ja eletty. Värikäs retro  -  maalaisromanttinen tyyli kuvaa parhaiten kotiamme. Sisustus saa olla myös hauskaa ja mielestäni huumori saa näkyä. Ideoin paljon asioita, joihin kysyn mieheni mielipidettä. Hän on kuitenkin antanut minulle vapaat kädet sisustaa. Värit ja vanha tyyli ei häiritse häntä ollenkaan.

Päätökset syntyvät osittain hetken mielijohteesta, mutta suurimpia hankintoja harkitaan tarkasti. On myös ollut helpottava huomata, että kun tässä talossa ollaan pitkään asuttu ilman remontointia, eikä olla toteutettu heti niitä hetken mielenjohteita.Image title

uudet Tapetit kyllästyttävät jo rullana

Parasta täällä talossa on vanhat puulattiat, joita ei onneksi kukaan ole koskaan peittänyt muovimatoilla. Myöskään kotiamme  ei ole remontoitu,  joten kaikki pinnat ovat vielä alkuperäiset. Remontti vanhaa kunnioittaen ja vaalien on sitten mukava toteuttaa, kun se koittaa, kun kukaan ei ole kaatanut seiniä tai lisännyt jotain materiaalia mikä ei sovi vanhaan taloon.

Ärsyttävintä ehkä kuitenkin on se, että täällä näkyy se remontoimattomuus tapettien repsottamisina ja muutenkin tapetit ovat liian vaaleita makuuni. Emme ole vielä kerinneet remontoida paljon mitään. Minulla on kyllä tapetitkin valmiiksi ostettuna, mutta tuntuu jo siltä, että olen kyllästynyt niihin vaikka ne eivät vielä seinällä olekaan.Image titleKodin sydän on kyllä keittiö, jossa vietän paljon aikaa. Eikä unohdeta ihania tulenlähteitä  - keittiössä olevaa puuhellaa sekä kolmisen vuotta sitten muurattua takkaa ruokailuhuoneessa. 

Ai täällä on tällaista

Ollaan kuultu paljon vieraiden suusta, että täällä on kodikasta. Ehkä eniten huomiota on saanut keittiö, johon vieraat saapuvat ja ihmettelevät sen aurinkoista keltaista väriä. "Ai täällä on tällainen vintage-tyyli" on ehkä yleisin reaktio.

Image title

Muiden kodeissa persoonallisuus sisustuksessa on aina plussaa. Myöskin harkitut asiat ja sellainen perus järjestelmällisyys on mukava juttu. Vanhoissa taloissa on mukava vierailla ja ihailla taidokkaasti remontoituja koteja.

Image title

Tätä et näe kuvissa - puumerkit putkan seinillä

Talomme on toiminut poliisiasemana. Kellarissamme on vielä alkuperäiset kolme putkaa alkuperäisessä kunnossaan. Oviin on raapustanut useampikin henkilö puumerkkejään. Nykyään ne toimivat meillä varastoina. Poikani asustaa huonetta, joka toimi ennen poliisintoimistona. 


Katso paljon lisää kuvia Vileksenhovista. Mima kirjoittaa myös samannimistä blogia.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia